dakplan
showroom

Ook doet DAKPLAN er alles aan om ons milieu en
ons klimaat voor de toekomst te behouden


DAKPLAN heeft teneinde het milieu zo min mogelijk te belasten een aantal verregaande aan-passingen doorgevoerd die van groot belang zijn voor het behoud van ons milieu.
Wij gebruiken bij het renoveren van daken uitsluitend hout wat is voorzien van een FSC keurmerk, hierdoor worden middels verantwoord bosbeheer de bossen zo min mogelijk belast.

Ook reguleren wij de afvalstroom dusdanig dat zeker 95 % gerecycled wordt, wij bieden hiervoor alle bouw en sloopmateriaal separaat aan. Hierdoor verkorten wij het verwerkings-traject aanzienlijk daar de afvalstroom niet gesorteerd hoeft te worden maar direct naar het verwerkingsbedrijf kan worden vervoerd.

Zo worden de dakpannen vermalen tot gravel voor bijvoorbeeld tennisbanen en wordt het oude hout verwerkt tot plaatmateriaal. Uiteraard worden verpakkingsmateriaal zoals karton en plastic conform de reguliere wijze aangeboden zodat ook dit gerecycled wordt. Tevens zal de gehele stroomvoorziening van ons nieuwe bedrijfspand vanaf maart 2011 worden verzorgd door op ons dak geplaatste zonnepanelen.

DAKPLAN gebruikt alleen hout met FSC keurmerk

FSC (Forest Stewardship Council),
is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk.

fsc